Lyluah



De nieuwe energie van oktober

De nieuwe energie van oktober

Oktober heeft altijd een magisch en mystiek gevoel en wordt vaak gezien als een tijd van spirituele diepgang en zelfreflectie. “De vallende bladeren illustreren de symboliek van oktober: we nemen de laatste voedingsstoffen en energie van de zomer op en laten vrij wat we niet meer nodig hebben.”

We ontmoeten onze eigen schaduwen in de donkere stilte en denken na over hoe we ons leven kunnen verbeteren.

Spirituele energie van oktober

Oktober voelt altijd magisch en mysterieus. Dit komt uiteraard omdat de dagen korter worden, maar ook omdat de sluier tussen onze fysieke en niet-fysieke wereld dunner wordt, met als hoogtepunt Samhain op 31 oktober. Bovendien is oktober de maand van de mystieke en spirituele Schorpioen. Vanaf 23 oktober voelen we de ware energie van de herfst.

Ook wij zitten nu in de herfst. De herfst staat voor oogst, maar ook voor loslaten en voorbereiden op de winter. We ontmoeten onze eigen schaduwen in de donkere stilte en denken na over hoe we ons leven kunnen verbeteren. Reflectie is een belangrijk onderdeel van oktober: wat ging er goed tijdens de drukte van de lente en zomer, en wat kan er verbeterd worden?
De astrologische energie van oktober

In oktober verandert de zon van Weegschaal naar Schorpioen. Als gevolg hiervan veranderen ook astrologische energieën: van een focus op relaties, harmonie en sociale interacties (Weegschaal) naar mysterie, spiritualiteit en de onderwereld (Schorpioen).

Tot 22 oktober zullen we de harmonieuze, relatiegerichte energie van Weegschaal voelen, en ons leven zal lichter worden. We hebben het gevoel dat we bij dierbaren zijn, lekker onder een deken liggen, en misschien heb je je huis wel een upgrade gegeven. Vanaf 23 oktober beweegt de zon naar Schorpioen.

Schorpioen vertegenwoordigt diepgaande transformatie, intuïtie en diepe emoties. Schorpioen is ook een teken dat uitblinkt in schaduwwerk. Wees dus niet verbaasd als uw schaduw eind oktober plotseling aan de zon wordt blootgesteld. Dit wordt versterkt door maar liefst vijf retrograde energieën. Introspectie, transformatie en je diepste, donkerste zelf zijn de sleutelwoorden voor oktober.

Het eclipsseizoen loopt op 2 oktober ten einde, waardoor de zwaarte van september wordt verlicht en een nieuw hoofdstuk wordt ingeluid. In deze maandhoroscoop voor oktober ontdek je wat oktober betekent voor jouw sterrenbeeld.
donkere magie

De zon wordt minder licht, wat betekent dat de lucht donkerder wordt. Dit zorgt voor een extra laag mysterie en zorgt ervoor dat je meer introvert wordt. Volg de stroom van de duisternis, steek de kaars aan en draai je om. Dat is wat deze maand van je vraagt.
Herfst en loslaten

De vallende bladeren onthullen de symboliek van de herfst: we nemen de laatste voedingsstoffen en energie van de zomer op en laten los wat we niet langer nodig hebben. Welke ‘bladeren’ kun je loslaten? Welke dingen in je leven geven je geen energie meer, welke dingen heb je op het masker gezet om niet opgemerkt te worden, welke dingen doen er niet meer toe voor je? De herfst is de perfecte tijd voor dit soort reflectie.

Naast het loslaten van psychologische bagage is de energie van oktober ook het perfecte moment om je huis eens echt op te ruimen. Zowel mentaal als fysiek. In dit artikel lees je hoe je je huis mentaal kunt reinigen.
Samhain (31 oktober) en de sluier tussen werelden

Daarnaast is Samhain op 31 oktober ook een belangrijke dag. Volgens veel heksen en andere spirituele mensen is dit de meest spirituele dag van het jaar. Op deze dag is de sluier tussen onze wereld en de energiewereld het dunst en kun je gemakkelijker contact maken met zowel de doden als je voorouders. In dit artikel leer je wat je kunt doen als de sluier tussen de twee werelden het dunst is, en in dit artikel leer je over de vier rituelen.

Ook in oktober zijn je voorouders heel belangrijk. Oktober is de perfecte maand om voorouderlijk trauma te onderzoeken en aan te pakken.

Wil graag een consult kun je me een app sturen

Veel liefst

Rachida